Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Uitgelicht


Door Eric Herni

(hoofdredacteur van Ezzulia)
 

 

HERINNERINGEN AAN PAUL GOEKEN # 1

'WE BLIJVEN GEWOON LACHEN'

Door Eric Herni

22 juni 2011 |

Paul Goeken is overleden….
Onvoorstelbaar, maar waar.

Ongeveer een jaar geleden ging Paul naar de dokter vanwege een aantal klachten en na allerlei scans en onderzoeken kreeg hij begin dit jaar te horen dat de uitslag niet goed was. “Het zit op een paar plekken maar niet bij belangrijke organen”, vertelde hij mij in februari. Het viel niet te opereren, maar er was wel goede hoop dat het met een intense behandeling was te bestrijden. “Hierdoor kan ik hopelijk nog jaren mee en een redelijk normaal leven leiden. Het is niet anders, ik voel me goed en heb het geaccepteerd.” Paul was een vechter, voor de duvel niet bang en ervan overtuigd dat alles goed zou komen. Dat straalde hij ook uit, dat was tijdens ieder gesprek zijn boodschap. “De komende maanden ga ik ertegen vechten en we zullen elkaar gewoon over een tijdje weer zien. En weet je wat, ouwe gabber van me? We blijven gewoon lachen, deze jongen wordt minstens 80.”

Paul Goeken overleed in de ochtend van 21 juni 2011 nadat hij kort daarvoor in een coma was geraakt. Tien dagen daarvoor had ik hem nog lang aan de telefoon. Vertelde hij voor de zoveelste keer dat hij totaal geen last had van de behandelingen die hij in het ziekenhuis kreeg. Hooguit wat spierpijn en soms wat pijn in zijn hoofd. Maar niets om je zorgen over te maken. Hij wilde in augustus naar Nederland komen en vroeg of ik een paar dagen kon vrijhouden voor hem. Vorig jaar september was hij met zijn vrouw en twee jongste kinderen naar Almere gekomen, het jaar daarvoor waren we samen naar Manuscripta geweest. Als Paul naar Nederland kwam, was het altijd feest. Een traditie, iets om naar uit te kijken. Altijd reuzegezellig, enorm veel lachen en van zijn kant doorgaans de meest prachtige verhalen.

Paul Goeken was al vele jaren een hele goede vriend. Een man die altijd voor je klaar stond, waar je op kon rekenen en die je nooit in de steek zou laten. Gek van zijn vrouw en zijn kinderen, dolgelukkig in het warme Spanje en in januari 2005 uiteraard de eerste auteur op het forum van Ezzulia. Hij bedacht er al snel de zeer populaire ‘vrijdagavondborrel’ waar in de loop der jaren meer auteurs op af kwamen en was nagenoeg iedere vrijdagavond als eerste aanwezig. Maar achter de schermen deed Paul nog veel meer voor Ezzulia.

“We blijven gewoon lachen, deze jongen wordt minstens 80.”

Helaas werd Paul Goeken niet ouder dan 48 jaar. Een geweldige vriend, een fantastisch mens. En vooral een héle lieve man. Met voor de buitenwereld misschien een grote mond, maar met een heel klein hartje.
Ik ga je missen, Paul…. Dat doe ik nu al. Je humor, onze plaagstootjes over voetbal, je uitgesproken mening over het thrillerwereldje, je bezoekjes aan Almere, je steun in een aantal moeilijke situaties.

Neem nog een goed glas rum, Paulus.
We zullen je niet vergeten !

 

 

Zie ook:

Kijk hier | Herinneringen aan Paul Goeken # 2

Kijk hier | Herinneringen aan Paul Goeken # 3

Kijk hier | Herinneringen aan Paul Goeken # 4

Kijk hier | Herinneringen aan Paul Goeken # 5

Kijk hier | Herinneringen aan Paul Goeken # 6 

Kijk hier | Herinneringen aan Paul Goeken # 7 

Kijk hier | Herinneringen aan Paul Goeken # 8

Kijk hier | Paul Goeken was Suzanne Vermeer

 Reageer op dit artikel

Dat kan op het forum van Ezzulia, waar een apart topic is aangemaakt over Paul Goeken.

Kijk hier voor dit topic op het Ezzulia forum 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven