Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Nieuws

 

KINDERBOEKENWEEK SPECIAL

AANBEVOLEN: DE WOLFLING SERIE VAN DI TOFT

10 oktober 2011 | Aan het begin van de Kinderboekenweek verscheen bij uitgeverij The House of Books het derde deel van de jeugdserie Wolfling, De aanval van de woeste wolf.

Di Toft werd in 1958 geboren in het Engelse Watford, een kleine 35 kilometer ten noordwesten van Londen. Tien jaar later verhuisde het gezin naar het landelijke Somerset, waar haar liefde voor de natuur en dieren ontstond. Op school luisterde ze ademloos naar enge verhalen over vampiers en droomde ze ervan om later ooit nog eens de assistent van Dr. Who te worden. Haar tweede wens was - mocht Dr. Who geen hulp nodig hebben - om als schrijfster haar geld te verdienen. Na haar studie ging Di Toft in 1975 op zoek naar werk en werd ze aangenomen door een reclamebureau. Ook begon ze met het schrijven van redactionele stukken voor verschillende kranten en tijdschriften. Langzaam maar zeker gaf het haar het vertrouwen om een serieuze poging te ondernemen om als auteur aan de slag te kunnen en in 2001 verkocht ze haar eerste korte verhaal aan een tijdschrift.

Een kleine acht jaar later wist ze de nieuwe uitgeverij Chicken House te overtuigen van haar talent en enthousiast te maken voor haar eerste boek, Wolfling. Het was het eerste deel van een - volgens de auteur waarschijnlijk - driedelige serie voor lezers vanaf een jaar of tien over een weerkind, een wolf die kan veranderen in een jongen en is ontsnapt uit de handen van kwaadwillende wetenschappers. Chicken House was in 2000 opgericht door Barry Cunningham, die eerder werkzaam was voor Bloomsbury Children’s Books en daar de ontdekker was van J.K. Rowling en haar manuscript over Harry Potter. In het verleden werkte hij ook met onder andere Roald Dahl. Met Chicken House behaalde Cunningham meteen een enorm succes met de boeken van de Duitse auteur Cornelia Funke, bekend van onder andere de Hart van Inkt trilogie. Van de Engelstalige edities van de boeken van Funke bij Chicken House zijn inmiddels meer dan zes miljoen exemplaren verkocht.

In augustus 2009 bracht Chicken House het eerste boek van Di Toft uit, welke een  jaar later bij The House of Books ook in een Nederlandse vertaling verscheen. Wolfling viel op door de bijzondere uitvoering, waarbij een hologram op de cover de verandering van de weerwolf op prachtige wijze laat zien.  Een jaar later verscheen het tweede deel, Het circus van schemerschaduw en illusie, welke net als het debuut van Di Toft uitstekende recensies kreeg. Het opzwepende tempo, de humor, de aansprekende personages en het feit dat het ras van de weerwolven binnen de verhalen is terug te voeren naar de tijd van de Tempeliers spraken allemaal tot de verbeelding van de jonge en oudere lezers. En met het zojuist verschenen derde deel van de serie, De aanval van de woeste wolf, zal de populariteit van Wolfling en Di Toft alleen nog maar verder groeien.   

Momenteel werkt Di Toft in de nieuwe bibliotheek van haar oude school en schrijft ze ’s avonds haar verhalen. Ze woont met haar man en dochter in Portishead, Engeland, samen met hun hond Dave. Haar volwassen zoon woont inmiddels in Londen.
 

Meer over jeugdboeken op Ezzulia? | kijk hier


 

Di Toft | Wolfling # 1
Wolfling
Wolfling
Oorspronkelijke titel: Wolven
Uitgeverij The House Of Books
Vertaling: Valérie Janssen
ISBN: 978 90 443 2696 3
Gebonden
Prijs: € 14,95
Verschenen: september 2010

 

 

 

Men dacht dat ze niet meer bestonden, maar er is er nog één op de wereld...

Wanneer Nat Carver een vreemde, vies ruikende hond mee naar huis neemt, verandert zijn leven voorgoed. Woody is namelijk een weerkind, een wolf die kan veranderen in een jongen. En die zijn zeldzaam. Woody is zelfs de laatste die nog op de wereld over is. Dan ontdekt Nat dat Woody is ontsnapt aan een zeer geheim wetenschappelijk project. En de kwaadwillende wetenschappers willen hem terug – koste wat het kost.


 

Di Toft | Wolfling # 2
Het circus van schemerschaduw en illusie
Het circus van schemer-schaduw en illusie
The Twilight Circus
Uitgeverij The House Of Books
Vertaling: Valérie Janssen
ISBN: 978 90 443 2969 8
Gebonden
Prijs: € 15,95
Verschenen: mei 2011

 

 

Nat Carver en zijn harige Wolfling-vriend Woody zijn ontsnapt uit de klauwen van knotsgekke weerwolven en wetenschappers. Nat en Woody hebben zich nu aangesloten bij het Circus van Schemerschaduw en Illusie. Maar de jongens zijn nog lang niet in veiligheid. Al snel raken ze verwikkeld in een griezelig nieuw avontuur en krijgen ze te maken met een angstaanjagende vampiervleermuis...


 

Di Toft | Wolfling # 3
De aanval van de woeste wolf
De aanval van de woeste wolf
Bad Wolf Rising
Uitgeverij The House Of Books
Vertaling: Valérie Janssen
ISBN: 978 90 443 3186 8
Gebonden
Prijs: € 15,95
Verschenen: oktober 2011

 

 


Nat en zijn Wolfling-vriend Woody komen erachter dat hun grote vijand, een vampier, gruwelijke plannen heeft. Hij is bezig de slechte weerwolven bijeen te brengen. De jongens moeten alles op alles zetten om hem tegen te houden. Helaas heeft Nat zijn gedaantewisselingen nog niet compleet onder controle. De vrienden beginnen aan een groot avontuur waarbij ze vele raadsels moeten oplossen. Lukt het ze een van de ergste monsters ooit tegen te houden? 


Ook in deze serie Kinderboekenweek specials:

kijk hier | Graphic novels voor de jeugd

kijk hier | De Gone reeks van Michael Grant

kijk hier | Enge Ella serie van Unni Lindell & Fredrik Skavlan

 


 

Reageer op dit artikel

Dat kan op het forum van Ezzulia, waar een apart topic is aangemaakt over de boeken van Di Toft.

Kijk hier voor deze topics op het Ezzulia forum
 

 

Terug naar boven

Terug naar boven