Ernst Jan Rozendaal

Non-fictie uit Nederland en Vlaanderen.


Ernst Jan Rozendaal

Berichtdoor Eric » ma apr 23, 2012 18:37

HIER 20 jaar Bløf
Auteur: Ernst Jan Rozendaal
Uitgeverij Carrera
ISBN: 978 90 488 1312 4
Gebonden
Prijs: € 24,90
Verschenen: april 2012

Afbeelding

In het voorjaar van 1992 besluit Peter Slager een Nederlandstalige band op te richten naar voorbeeld van The Scene. Hij vraagt muzikanten met wie hij eerder in Zeeuwse bandjes heeft samengespeeld: drummer Henk Tjoonk en zanger/gitarist Paskal Jakobsen. Na een paar maanden wordt de band gecompleteerd door toetsenist Bas Kennis.

De aanvankelijk sterk door De Dijk en The Scene beïnvloedde Nederlands­talige popliedjes vallen goed in Zeeland. De groep bouwt een reputatie op in de provincie, maar landelijk wil het niet lukken. Dat gebeurt pas als drummer Henk Tjoonk wordt vervangen door Chris Götte, en Frank van der Meijden de nieuwe manager wordt. De groep breekt door met ‘Liefs uit Londen’ en is vanaf 1998 niet weg te denken uit de Nederlandse popscene.

De band manifesteert zich internationaal met de nummer 1-single ‘Holiday in Spain’ (met Counting Crows) en het album Umoja, waarvan elk nummer in een ander land is opgenomen met plaatselijke artiesten. Die laatste suc­cessen worden geboekt met drummer Norman Bonink, omdat Chris Götte in 2001 verongelukt. Die gebeurtenis is een scharnierpunt in de carrière van Bløf en leidt tot een artistiek hoogtepunt in hun oeuvre: het album Blauwe Ruis.

De biografie HIER belicht de carrière van de band Bløf vanuit een persoon­lijk perspectief van de bandleden en de mensen om hen heen. De insteek is journalistiek en onafhankelijk. Het boek vertelt het verhaal van de Nederlandstalige band die alle uithoeken van de wereld heeft bezocht. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de schaduwkant van het succes, de weerslag van de carrière op de teksten, de veranderingen in de popwereld als gevolg van internet en het downloaden van muziek en de relatie met buitenlandse popgroepen.


Promoot Ezzulia
Deel dit bericht via Facebook, Twitter, Hyves etc.
Bookmark and Share
Beheerder van het Ezzulia forum
Leest nu: forumberichten
Avatar gebruiker
Eric
Heer van Chaos
 
Berichten: 15832
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 12:57
Woonplaats: Almere

Re: Ernst Jan Rozendaal

Berichtdoor Daniëlle » ma apr 23, 2012 19:06

Ik hoorde op de televisie dat dit boek al toe is aan de tweede druk.
Ik lees nu:
Daniëlle
De Illusionist
{ PROGRESS_TO_NEXT_RANK }
 
Berichten: 3312
Geregistreerd: zo dec 18, 2005 12:57
Woonplaats: Maastricht


Keer terug naar Nederlandstalige Non-Fictie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 14 gasten

cron