Pagina 1 van 1

Ole Nyland

BerichtGeplaatst: za feb 11, 2017 11:39
door Rob/Beldaran
'Observant' #1 - Ole Nyland - 2016

Afbeelding

Vita, huisbediende van de familie Rae, hangt een doodvonnis boven het hoofd. Ze heeft zich hierbij neergelegd totdat Kalle, in dienst als Observant van de zoon des huizes, haar helpt ontsnappen. Samen beginnen ze aan een reis die hen de Wereld inleidt. Het einddoel van de twee is het eiland Arran, een onherbergzaam stuk rots in de zee, waar meester Bak eeuwen geleden alle Observanten met een speciale gave liet afslachten. Opeens is het leven van Vita niet meer uitzichtloos, maar heeft het richting. Het leven van Kalle wordt juist compleet overhoop gegooid. Of is deze reis ook voor hem een redding? Om het eiland te bereiken, moeten ze uit handen zien te blijven van de Strijders, die een klopjacht inzetten in opdracht van meester Rae.

Gepubliceerd 2016; Pagina’s 240; Uitgeverij VRG Publishing

'Observant' #2 'Manipulator (slot) - Ole Nyland - 2017

Afbeelding

Op dat moment zag Vita vanuit haar ooghoek dat er een Strijder op Leif afstormde. Hij hield zijn speer voor zich uit; klaar om toe te steken. Leif zag hem niet aankomen, omdat hij de omgeving afspeurde. Haar mond opende zich; 'Leif!' Vita is vastbesloten om haar belofte aan Rebellenleider Espen na te komen. Samen met Kalle en Leif vertrekt ze naar de Rebellen, maar vindt een vastberaden meester Rae tegenover zich, die alle middelen inzet om haar en Kalle te vinden. Wanneer ze in een hinderlaag van de Strijders lopen, heeft dit desastreuze gevolgen, die ervoor zorgen dat de groep zich opsplitst en uiteindelijk leidt tot wanhoop, twijfel, verraad en liefde. Wat is de vrijheid van het Uitschot voor de verschillende groepsleden waard?

Publicatiedatum 20 feb 2017; Pagina’s 280; Uitgeverij VRG Publishing

Re: Ole Nyland

BerichtGeplaatst: wo feb 15, 2017 17:45
door Nicky
iemand het eerste deel gelezen?
het lijkt me wel wat

Re: Ole Nyland

BerichtGeplaatst: do maart 16, 2017 16:48
door Rob/Beldaran
Ik heb net het eerste deel gelezen, en dat is me goed bevallen. Het verhaal is vooralsnog kleinschalig van opzet maar speelt zich af in een interessante wereld :4: en kijk dan ook uit naar het vervolg.

Re: Ole Nyland

BerichtGeplaatst: za maart 18, 2017 15:57
door Nicky
op de lijst dus

Re: Ole Nyland

BerichtGeplaatst: do maart 23, 2017 05:05
door Rob/Beldaran
'Manipulator' uitgelezen en ook dit tweede boek levert een kleinschalig verhaal maar al is er geen sprake van grote veldslagen en dergelijke het verhaal boeit evenzeer als het eerste boek 'Observant' :4:

Re: Ole Nyland

BerichtGeplaatst: ma apr 03, 2017 09:06
door Nicky
blijft op de lijst