Pagina 1 van 1

Henk Scheermeijer

BerichtGeplaatst: za feb 05, 2011 13:04
door Eric
Aanslag op het Vaticaan
Auteur: Henk Scheermeijer
Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978 90 8660 126 4
Paperback
Prijs: € 19,50
Verschenen: november 2010

Afbeelding

In 1999 komt Henk Scheermeijer, alias Henry Martin, alias Martin Hessels met code X005, in contact met een ‘tussenpersoon’ die hem vraagt of hij de plattegrond en de beveiligingstekeningen van Estec in Noordwijk kan leveren. De IDB wordt door hem op de hoogte gesteld en die levert hem valse plattegronden.

De opdrachtgever blijkt een Arabische prins te zijn in Jordanië, die Henk Scheermeijer uitnodigt in Amman. De prins werkt samen met een Hamas-leider. Na de liquidatie van die twee vlucht Henk Scheermeijer in een gekaapt vliegtuig naar Europa. Met hulp van de CIA en een ‘safehouse’ wordt Henk in veiligheid gesteld.

Inmiddels wordt er weer een beroep gedaan op zijn contacten in de wapenhandel. Iemand uit Londen biedt hem 50 miljoen US dollars voorschot voor het leveren van raketten met nucleaire Warheads en onderzeeërs. Met het voorschot schudt hij zijn achtervolgers af en neemt wederom contact op met de CIA via de IDB. De veiligheidsdiensten willen weten waar de wapens voor nodig zijn.

De IDB heeft de ‘achtervolgers’ inmiddels opgespoord in een huis in Tilburg. Henk Scheermeijer, ook wel ‘lucky spy’ genoemd en zijn IDB-collega’s schaduwen deze mensen en vinden in het bewuste huis wapens en het ‘oorlogsboek’, waarin aanslagen staan gepland op het Vaticaan, kerken, de Tower en Buckingham Palace, Paleis op de Dam, het EG gebouw in Brussel, de Europese bank in Frankfurt, olieraffinaderijen, grote havens o.a. die van Rotterdam.

Met hulp van alle Europese Diensten worden 260 terroristen geliquideerd. Henk Scheermeijer zelf en een aantal IDB-collega’s overmeesteren de terroristen in Amsterdam, waardoor de aanslag op de IJtunnel kon worden voorkomen.

Re: Henk Scheermeijer

BerichtGeplaatst: vr nov 11, 2011 21:54
door lashar
Hallo Erik.
Heb jij mischien ook al Spion X.005 Het geheim van Iran gelezen, dit is het laatste boek wat ik nog van Henk Scheermeijer moet lezen en dan heb ik ze allemaal gehad.

Lashar