Pagina 1 van 1

Philip Dröge

BerichtGeplaatst: wo okt 20, 2010 22:55
door Eric
Meer geld, vaker seks en nooit meer in de file
Auteur: Philip Dröge
Uitgeverij Paradigma
ISBN: 978 90 499 6027 8
Paperback
Prijs: € 12,50
Verschenen: augustus 2010

Afbeelding

Betere seks? De beste tactiek om loonsverhoging te krijgen? Slimmer ouder worden? Nooit meer in de file? Philip Droge laat, aan de hand van een gemiddelde dag van een gemiddelde Nederlander, zien hoe wetenschap de kwaliteit van je leven flink kan verbeteren. Wetenschap is grappig, boeiend, actueel en inspirerend – en handig om je doelen te bereiken!

Philip Dröge is journalist en hoofdredacteur van de populairwetenschappelijke nieuwssite Faqt.nl.

Hij is een grote liefhebber van waanzinnige wetenschap. Philip heeft gewerkt voor vele Nederlandse en buitenlandse bladen en kan gecompliceerde onderwerpen leuk en toegankelijk beschrijven.


Lees het interview van Natasza Tardio met Philip Dröge
Zie: http://www.ezzulia.nl/interviews/philipdroge.html

BerichtGeplaatst: do okt 21, 2010 09:10
door Nicky
vaker sex? Ja als je er goed uitziet zoals de schrijver dan zal dat wel lukken. :mrgreen:
Ik weet eigenlijk niet wat ik van zijn stellingen moet denken
Leuk interview

Re: Philip Dröge

BerichtGeplaatst: di apr 05, 2016 13:24
door honingbol
Van 1816 tot 1918 lag Moresnet aan de Nederlandse zuidgrens. Het landje had 300 inwoners, die zich in de loop van de tijd echt een volk begonnen te voelen. Ze hadden een eigen hoofdstad (het dorp Kelmis), een staatshoofd (de burgemeester) en een verdedigingsmacht (de veldwachter).
De vrijheid en lage belastingen trokken duizenden avonturiers aan en Moresnet groeide uit tot een voorbeeld van hoe mensen zonder grote overheid gelukkig en welvarend konden worden. Sterker nog, de wereldvrede moest hier beginnen. Idealisten wilden er de ideale staat vestigen, met de Esperanto-naam Amikejo (Vriendschap).

Philip Dröge onderzoekt het merkwaardige verhaal achter Moresnet:
Hoe kon dit onwaarschijnlijke landje ontstaan? Wie woonden er? Hoe was het leven in dit staatsrechtelijke unicum?
Dröge vertelt over dieven, gokkers, smokkelaars, mijnwerkers en een dromer die van Moresnet die ideale samenleving wilde maken – en daar bijna in slaagde.

Re: Philip Dröge

BerichtGeplaatst: di apr 05, 2016 13:24
door honingbol
Moresnet, ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van dit landje had gehoord. Philip Dröge heeft hier voor mij met dit boek verandering ingebracht. E n niet door een saai, droog geschiedenisboek, maar door een boek dat op prettige en vlotte manier over het ontstaan en het bestaan van Moresnet verteld. Over de zinkgroeve waar het hele ‘probleem’ rond Moresnet mee ontstond, van de problemen waar je mee te maken krijgt door in een soort stateloos land te wonen waar de straffen vele malen hoger zijn dan in de buurlanden tot het getouwtrek rondom dit landje, alles komt aan de orde.

Re: Philip Dröge

BerichtGeplaatst: di apr 05, 2016 15:37
door Nicky
toch eens kijken. Ik wist hiervoor ook niet dat dat landje bestaan heeft